Fasulye Pilaki
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fasulye Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulye Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru fasulyeleri bir gün önceden ıslatın. Havuçları yeşilliklerinden ayırıp yıkayın ve zar şeklinde doğırayın. Sarımsakları ve soğanı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. Patates, kereviz ve yapraklarını temizleyip yıkayın ve zar şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.

Fasulyeleri iyice yıkayıp bir tencereye alın. Domates, biber, sarımsak, soğan, havuç, karabiber, zeytinyağını ve yeterince sıcak suyu fasulyeye ekleyip pişirmeye başlayın. Fasulye ve havuçlar yarı yarıya piştiğinde patates, kereviz, yaprakları ve maydanozu ilave edin. Son olarak tuz ve tozşeker serpin. Tüm malzemeler pişince ocaktan alın. Sıcak ya da soğuk servis yapın.

Nefis barbunya pilaki tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Diyet Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası