Çakallı Menemen
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun'un meşhur menemeni çakallı menemen, domates ve biberin uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Domates ve biberin ayrı ayrı közlenmesiyle de yapılabilen bu tarif, evlerde daha pratik yollar ile yapılabiliyor. Malzemeleriniz hazırsa Çakallı Menemen tarifine geçebiliriz.

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden laz böreği ve mıhlama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Bir porsiyon Çakallı Menemen kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çakallı Menemen 350 kaloridir.

Çakallı Menemen Tarifi İçin

Malzemeler

Çakallı Menemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çakallı menemen için öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
  2. Orta büyüklükte bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin.
  3. Erimiş tereyağına doğranmış yeşil biberi ekleyin. Biberleri birkaç dakika soteleyin, yumuşayana kadar pişirin.
  4. Doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Karışımı tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Yumurtaların sarılarını bir kaba alın ve hafifçe çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını tavaya ekleyin. Yumurtaları karıştırmadan, sosla iyice karışmasını sağlayın. Yumurtaların hafifçe pişmesini bekleyin.
  6. Rendelenmiş kaşar peynirini tavaya ekleyin. Peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Kısık ateşte pişirerek peynirin erimesini ve karışıma karışmasını sağlayın.
  7. Çakallı menemen servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze ekmek veya kızarmış tost ekmeği ile servis edebilirsiniz.
  • Yanında hafif bir salata ile dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Yoğurt ile servis ederek kahvaltınızı veya öğününüzü zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Domatesleri doğramadan önce kabuklarını soymak, sosun daha iyi karışmasını sağlar.
  • Domateslerin fazla suyunu çekmek için, pişirme sırasında karışımı sık sık karıştırarak suyun büyük kısmının buharlaşmasını sağlayın.
  • Yeşil biberleri yeterince pişirmek, onların tatlarının ortaya çıkmasını sağlar. Biberler yumuşayana kadar soteleyin, ancak fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Tereyağının yeterli miktarda kullanılması, hem lezzet hem de pürüzsüzlük için önemlidir.
  • Yumurtaların sadece sarılarını kullanmak, menemenin daha kremalı ve zengin bir kıvamda olmasını sağlar. Yumurta sarılarını çırparken fazla karıştırmamaya özen gösterin.
  • Menemenin yüksek ateşte pişirilmesi, hem domateslerin hem de yumurtaların eşit şekilde pişmemesine neden olabilir. Orta ateşte pişirmek, malzemelerin dengeli bir şekilde pişmesini sağlar.
  • Menemeni sıcak servis ederek, hem peynirin erimiş hem de yumurtaların tam kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası
Karavu Şerbeti