SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Ayvalı Et
Ayvalı Et
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Et Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg kemikli kuzu veya dana eti
4 orta boy ayva
1 iri soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
Tuz
Ayvalı Et
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası