Ayvalı Et
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Et Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
  4. Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası