Tire Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tire köftesi, İzmir mutfağının en meşhur lezzetlerinden biridir. Kıyma ve tırnak pide ile hazırlanan tire köfte, domates sos eşliğinde sunulur. Yapımında fazla baharat kullanılmadığı için, mideyi rahatsız etmez. Yapması ve yemesi bu kadar keyifli olan tire köftesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için abdigör köfte ve Tekirdağ köftesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Tire Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için:

Domates sosu için:

Servis için:

Tire Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi 10 dakika yoğurun. 
  2. Kıymayı 10-12 adet eşit parçaya ayırın. Elinizi suyla hafifçe ıslatın ve her parçayı çöp şişe sarın. 
  3. Tüm kıymayı bu şekilde şişlere geçirdikten sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin. 
  4. Sosu için domatesleri rendeleyin. Tavaya tereyağını alın ve rendelenmiş domatesleri pişirin. Tuz ve baharatla tatlandırın. 
  5. Başka bir tavada sivri biber ve domatesleri közleyin. Dinlenen köfteleri tavada önlü arkalı pişirin. 
  6. Pişirme işleminden sonra köfteleri şişten çıkarın. Servis tabağına tavada ısıtılmış pideleri yerleştirin ve üzerine köfteleri ekleyin.
  7. Köftelerin üzerine önce eritilmiş tereyağı, ardından domates sosu dökün. Közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri