Ana vatanı Meksika olan bal kabağı, ülkemizde en çok İç Anadolu ve Akdeniz'de yetiştirilir. Demir ve magnezyum kaynağı olarak bilinen bu besin; ana yemeklerde ve tatlı yapımında sık sık kullanılır. Düzenli tüketildiğinde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda göz sağlığını da olumlu yönde etkiler. İçeriğinde omega 3 olduğu için, zihinsel gelişimin önemli destekçilerindendir. Depresyon, stres gibi sorunların giderilmesinde yardımcı olan bal kabağı, dünyanın birçok yerinde Cadılar Bayramı sembolü olarak kullanılır. Tahinli kabak tatlısı, Sakarya mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Malzemeler hazırsa, tahinli kabak tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Siz de zengin besin değerleriyle sunulan tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz tahinli kek tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
1 Porsiyon Tahinli Kabak Tatlısı Kaç Kaloridir?