Sütlü İncir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü İncir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Toz şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
  4. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edebileceğiniz klasik incir tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Diyet Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)