Sini Mantı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sini Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzeme:

Üzeri için:

Sini Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; unu hamur yoğurma kabına eleyip tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın.
  2. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  4. İç malzemeyi hazırlamak için; maydanozu temizleyip kıyın. Kıymaya, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  5. Hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile açarak yufka şeklinde açın. İkişer santimlik karelere kesin ve ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Karelerin iki ucunu elinizle birleştirerek kapatın. 
  6. Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp mantıların üzerine sıcak su gezdirin.
  7. Sarımsakları temizleyip ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı tozbiber ekleyip kızdırın.
  8. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirin. Pulbiber ve nane ile tatlandırıp bekletmeden servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, çok sevilen tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)