Pazı Sarması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazı Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Pazı Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru temizleyin. Üzerine sıcak suyu gezdirip kabarıncaya kadar bekletin. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  2. Naneyi temizleyip kıyın. Bulgur, soğan, nane, süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi bir kaba alıp karıştırın.
  3. Pazıları sıcak suda çok az haşlayıp süzgece alın. Damarlı kısımlarını keserek temizleyin. Hazırladığınız bulgurlu iç malzemesinden ortalarına paylaştırıp sarın.
  4. Tencereye 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip dibine 2 kat pazı yaprağı döşeyin.
  5. Üzerine sarmaları yerleştirip kalan zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Klasik tariflerden sıkıldıysanız, lorlu pazı sarması veya bulgurlu pazı dolması tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Ege Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)