SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Pamukkale Pastası
Pamukkale Pastası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pamukkale Pastası Tarifi İçin
Malzemeler
5 yumurta
2 çorba kaşığı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı süt kreması
Krema için:
1 litre süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Pamukkale Pastası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin.
Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Yöresel Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Tatlı Tarifleri
Pasta Tarifleri
Benzer Tarifler
Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)