Kalamar Kızartma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan taze kalamarları marine edip un ile kızartarak hazırlanan bir lezzet. Girit’te kalamar dolma daha çok sevilir. Dolma için kalamarı dilimlemeden süt, limon suyu ve karbonata yatırın. Yine dondurun ve sudan geçirerek çözülmesini sağlayın ve içini ister haşlanmış pirinçli isterseniz peynirli bir harç ile doldurun. Zeytinyağında veya kömürde pişirip dilimleyerek servis edin.

Deniz ürünleri sevenler için kalamar dolması ve tavuk kalamar tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kalamar Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Hazırlık için

Kalamar Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalamarın içini temizleyin soğuk suda yıkayıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  2. Süt, limon suyu ve karbonatı bir kaba alarak kalamar dilimlerini içine yatırın. Sudan geçirip kurulayın ve dondurucuya atın.
  3. Dilediğiniz zaman çıkarıp soğuk suya tutun (anında çözülür), kurulayın ve unlayıp derin yağda pişirin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Ege Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)