Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Püre için:

Halil İbrahim Sofrası Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  2. Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın.
  3. Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın. 
  4. Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin.
  5. Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin.
  6. Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın. 
  7. Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)