Enginarlı Balık
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Girit’te balık beş şekilde pişirilerek hazırlanır; Izgara, kızartma, tütsü, marine ve yukarıdaki gibi limonlu. Tıpkı terbiyeli et gibi sebzelerle balık pişirmek çok yaygın ve tercih edilen bir pişirme şeklidir. Bunu tüm balıklarla ve yakışacağınızı düşündüğünüz sebzelerle yapabilirsiniz. Aydan Üstkanat’tan Girit usulü enginarlı balık tarifi...

Dilerseniz, fırında balık ve şişte balık tarifini de deneyebilirsiniz.

Enginarlı Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencerede, soğanı zeytinyağında terletin ve içine temizlenmiş enginar ile yarım limon suyunu ekleyin.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 20 dakika süreyle pişirin.
  3. Daha sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Balık Yemekleri Davet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)
Sarımsaklı midye