Ege Usulü Enginar Yemeği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizin Ege ve Marmara kıyılarında yoğunlukla yetişen ilkbahar aylarında bolca bulduğumuz enginar tam bir sağlık deposu. Yüksek lif oranı ve antioksidan kaynağı olan enginar sinirim sitemini düzenler. Genelde zeytinyağlısı tüketilen enginar garnitür olarak, fırınlayarak ya da haşlayarak tüketilebilir. Sadece 6 malzemeyle hazırlayabileceğiniz ege usulü enginar yemeği için malzemeleriniz hazırsa başlayalım. 

Ege Usulü Enginar Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ege Usulü Enginar Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginar çiçeklerinin sapları çanak kısmına yakın bir noktadan kesilir.
  2. Çiçeklerin yaprakları sarı yapraklar gözükene kadar soyulur ve yine üst taraftan çanağa yakın noktadan kenarda bir parmak yüksekliğinde kalacak şekilde kesilir. 
  3. İçerisindeki mor polenler temizlendikten sonra dört parçaya bölünür ve kararmaması için limonlu, unlu suya alınır. 
  4. Tencereye yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  5. Soğan kavrulduktan sonra enginarlar direk tencereye alınır ve bir limonun suyu eklenir. 
  6. Tuz eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Yaprakları dokunduğunuzda elinize geliyorsa pişmiş demektir.
  8. Dereotu ince kıyılır ve dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)
Sarımsaklı midye