Çekme Helva
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kütahya'nın yöresel yemekleri arasında yer alan çekme helva, mis gibi kokusu ve ağızda dağılan dokusu ile her zevke hitap eder. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde aynı şekilde hazırlanan bu tatlı, Kütahya'nın yanı sıra Kastamonu şehrinde de önemli bir yere sahiptir. Hazırlaması 5, pişirmesi ise 15 dakika olan çekme helvayı yalnızca 3 malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Çekme helva yapımı için, kavrulmuş unun yağ ve şekerle buluşmasının ardından ezilmesi yeterlidir. Malzemeler hazırsa, nefis çekme helva nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak cenaze, düğün gibi törenlerde sunulan un helvası ve Türk mutfağının gözdesi olan irmik helvası tarifini de deneyebilirsiniz. Yöresel yemekler sayfamızdan farklı kültürlerin meşhur yemeklerine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Çekme Helva Kaç Kalori?

Çekme Helva Tarifi İçin

Malzemeler

Çekme Helva

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tabanı kalın bir tavaya unu ekleyin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  2. Kavurma işleminin ardından topakları yok etmek için süzgeçten geçirin.
  3. Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün. Güzelce karıştırın.
  4. Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın.
  6. Daha sonra su bardağının arkasıyla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın.
  7. Hazırladığınız helvası 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tereyağını ayrı bir kapta eritmek yerine, unu kavururken de içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Çekme helvanın lezzetli olması için, hamur kıvamına geldiğinde iki elinizle parçalara ayırın.
  • Un içerisine ekleyeceğiniz yağın mutlaka sıcak olması gerekir.
  • Unu kavurduktan sonra süzgeçten eleyerek geçirmek topaklanma oluşumunu önleyecektir.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, tarçın veya vanilya ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)