Caciki
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan yaz günlerinde buz gibi yoğurt ve salatalığın buluşmasıyla serinleten bir meze tarifi.

Not: İzmirliler caciki’yi ‘kuru cacık’ olarak yapar.

Caciki Tarifi İçin

Malzemeler

Caciki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalığı bir tülbente rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  2. Süzme yoğurtla karıştırıp tuz ve sarımsağı ekleyin.
  3. Servis tabağına alıp bol zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Meze Tarifleri Salata Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)