Bükme
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar'a özel bükme böreği çıtır çıtır katmanları, lezzetli iç harcıyla damaklarda kesinlikle iz bırakıyor. Yaptığınıza kesinlikle değecek olan bu tarif için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Afyonkarahisar'dan alternatif lezzetler için paçık yemeği ve göce köftesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Bükme Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harç için:

Ara katmanlar için:

Bükme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için olan malzemelerden un karıştırma kabına alınır. Su, sirke ve sıvıyağ bir kapta karıştırılarak una ilave edilir.
  2. Yumurta akı eklenerek yoğurulmaya başlanır. Hamur kıvamına geldikten sonra dinlendirmeye bırakılır. 
  3. Dinlenen hamur açılır. Açılan hamurun iç kısmın haşhaş ve yağ karışımı sürülür. Her yanından katlanarak kare şekli oluşturulur. Katlama esnasında oluşan katmanlara da haşhaş ve yağ karışımı sürülür. 
  4. İkinci hamur açılır ve yağ her yerine sürülür. Önceki hamur kare şeklinde ortasına koyulur. Tekrar dört yanından kapatılır ve dinlendirilir. 
  5. İç harç için soğan yağda kavrulur. Baharatlar eklenir ve haşlanmış mercimek eklenerek karıştırılır. 
  6. Dinlenen hamur 15-20 dilim arasında dilimlenir. Her bir dilim açılır, ortasına harç koyularak rulo şeklinde kapatılır. 
  7. Fırın tepsisine dizilen bükmeler 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)
Sarımsaklı midye