Şeftalili Rulo Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Rulo Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftalili Rulo Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Margarini ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir kabın tabanına hindistan cevizini serpiştirin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırparak tatlının üzerine yayın. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimler keserek rulo şeklinde sarın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerini şeftali dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı