Madalyon
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Madalyon Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Süslemek için

Madalyon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın.

Bademleri ve kuş üzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını soyup un haline
gelinceye kadar ezin. Pudra şeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışıma bademleri, gül suyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın.

Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şeker, gül suyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı