Edirne'ye özgü bir tatlı olan gazi helvası, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Ana malzemeleri un, süt ve şeker olan bu tatlı, genellikle bayram, düğün, asker uğurlaması ve mevlüt gibi törenlerde ikram edilir. Yumuşak bir kıvamla sunulan gaziler helvası, yaklaşık 30 dakika da hazırlanır. İçeriğinde kalsiyum barındırdığı için, kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Malzemeler hazırsa, kalabalık sofraların baş tacı olan Edirne usulü gaziler helvası tarifine geçebiliriz.
Gaziler Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Gaziler Helvası Kaç Kaloridir?
Gaziler helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan irmik helvası tarifini de deneyebilirsiniz.
Hafifliği ve yumuşaklığı ile bilinen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Osmanlı mutfağından miras kalan saray sarması tarifine göz atabilirsiniz.