Damla Sakızlı Cevizli Sarma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Damla Sakızlı Cevizli Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Damla Sakızlı Cevizli Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu bir tencereye alıp hafif pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Soğuk sütü yavaşça ekleyip karıştırın. Şeker, ezilmiş damla sakızı ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İnce kenarlı bir tepsiyi hafifçe ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutun. 10X10 santim ebatlarında parçalar kesin. Hindistan cevizini yayvan bir kaba alın. Tatlının üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın. Rulo tatlıyı Hindistan cevizine bulayın. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı