Bol Meyveli İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çilek, kivi, muz ve ahududu ile lezzetlendirilen meyveli irmik tatlısı, sütlü bir tatlıdır. Hafif tatlar sevenler için idealdir.

Şerbetle hazırlanan pratik irmik tatlısına da göz atın.

Bol Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Bol Meyveli İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. 
  2. Suyla ıslatılmış bir cam tepsiye tatlıyı döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 
  3. Muzların ve kivilerin kabuğunu soyun. Meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. İrmik tatlısını dilimleyip servis tabaklarına paylaştırın. 
  4. Üzerine meyveleri ekleyin. Ahududu sosu ve ince doğranmış portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı