Limon Kremalı Ve Mangolu Pavlova
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kremalı Ve Mangolu Pavlova Tarifi İçin

Malzemeler

Pavlova için

Limonlu krema için

Limon kremalı ve mangolu pavlovanın üzeri için

Limon Kremalı Ve Mangolu Pavlova

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Limon kremalı ve mangolu pavlova tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  1. Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve lime kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp kaşıkla üzerinde girdap ve tepecikler oluşturun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın ve fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen
  2. soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
  3. Limonlu krema için; limon suyunu, lime kabuğunu ve suyunu, şeker ve yumurta sarılarını koyu kıvam alana kadar pişirin. Jelatini suyun içinden alıp içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Daha sonra içine Antep fıstığını ekleyip karıştırın.
  4. Kremaları derin bir kaba alarak katılaşana kadar çırpın. Pavlovanın üzerine şekil vererek yayın. Mango dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine limonlu krema sosundan gezdirip limon kremalı ve mangolu pavlovanızı hemen servis yapın.

Muhteşem kivili pavlova tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli