Mürdüm Erikli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pasta Şefi Didar Yanar'dan mürdüm erikli kek tarifi..

Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Mürdüm Erikli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alın ve beyazlaşana kadar mikserle çırpın. 
  2. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. 
  3. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin, kenarlarını da tereyağı ile yağlayın. 
  4. Daha sonra kek hamurunu kalıba boşaltın ve elma dilimi şeklinde doğradığınız eriği kekin üzerine dizin. 
  5. Keki önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek