Fındıklı Selanik Gevreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Selanik Gevreği Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Selanik Gevreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini, unu, sirkeyi, kabartma tozunu, kuru üzümü ve ufalanmış fındık içini ekleyin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kalıba düzgünce yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  4. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile yarım santim kalınlığında dilimleyin. Elde ettiğiniz dilimleri fırın ızgara teli üzerine dizin (Izgara teli yoksa yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizebilirsiniz.
  5. Tekrar fırına alın ve ısısını 100 dereceye düşürün. 30-35 dakika daha pişirip fırından alın. Gevrekler ılındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik selanik gevreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Yunan Mutfağı Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek