- Toz şeker ve yumurtaları çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayın.
- Yumurtalı karışım, süt ve yağı ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
- Hamuru ortası delik fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
- Soğuyunca servis tabağına alın. Ortasına çilekleri ilave edip üzerine pudra şeker serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Çilekli Melek Kek Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlarken fırını açın. Bu sayede kekiniz eşit derecede pişecektir.
- Kek harcının topaklanmasını önlemek için mikser kullanın. Özellikle şekeri ilave ettikten sonra karıştırma işlemini hızlandırın.
- Fırın kabına tereyağı sürün. Piştikten sonra yanlarını gevşetin ve keki ters çevirin.
- Kek soğumadan önce pudra şekeri dökmeyin. Aksi takdirde şeker eriyecektir.
1 Dilim Çilekli Melek Kek Kaç Kaloridir?
- Çilekli melek kekin bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için bir öğünde en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir.
Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik kek tarifleri arıyorsanız, nefis muzlu kek tarifine göz atın.