Malzemeler
Üzeri için
Kremayı ısıtın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve 2 dakika çırpın. Son olarak çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Sosu için, kremayı ısıtın ve beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp içine ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve ara ara karıştırarak oda sıcaklığına getirin. Keki kalıptan çıkartın ve soğuyan sosu kekin üzerine dökün. Çilek ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.