Ayvalı Ve File Fındıklı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Ve File Fındıklı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Ve File Fındıklı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabuğunu soyun. Elma dilimi şeklinde dilimleyip yağlı kağıt üzerine dizin. Dilimlerin üzerine toz şeker ve tarçın karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın, üzerine 1 tatlı kaşığı un serpiştirip bekletin.
  2. Kek için şekerle yumurtaları mikserle 5 dakika boyunca çırpın. Oda ısısına gelmiş yoğurdu, sıvı yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri yani unu, irmiği, kabartma tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin, birkaç dakika daha çırpın. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine önceden fırında pişirdiğiniz ayvaları dekoratif bir şekilde yerleştirin, ?le fındıkları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirip, servis yapın.
  4. Dilerseniz, çayın yanında servis edebileceğiniz fındıklı kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki