Ayvalı Altüst Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Altüst Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için: 

Ayvalı Altüst Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları soyup, çekirdeklerini temizleyin ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir tencereye su koyarak, ayvaları içine oturtun. 400 g şekeri ayvaların üzerine ve etrafına serpin. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  2. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu birlikte eleyin. Kuru karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur olana kadar çırpın. Son olarak cevizleri hamura katarak dikkatlice spatula yardımı ile karıştırın.
  3. 20 cm çapındaki kek kalıbınızın dibine, ayva tatlılarını yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu ayvaların üzerine dökün. 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz keki, 15 dakika kalıpta bekleterek ayvalar yukarıda kalacak şekilde çıkarın. Ilındıktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki