Tuzlu Karamelli Dondurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Serhat Doğramacı’dan karamel ve tuzun bileşiminden ortaya çıkan leziz bir önerimiz var. Süt, krema ve tuzlu karamel ile hazırlanan bu dondurmayı, yaz aylarında afiyetle tüketebilirsiniz. Sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, hazırladığınız tatlıların yanında da ikram edebilirsiniz.

Magenta dondurma ve damla sakızlı vanilyalı dondurma tarifine de göz atabilirsiniz.

Tuzlu Karamelli Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu karamel için

Tuzlu Karamelli Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuzlu karamel için şekeri bir tencereye alarak eritip karamel haline getirin.
  2. Önce kremayı yavaş yavaş ekleyin ve tereyağını da ilave ederek hızlı bir şekilde çırparak 1- dakika süreyle köpürene dek pişirin. Son olarak tuzu ekleyin ve altını kapatıp soğumaya bırakın. 
  3. Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın ve vanilyayı ekleyin. 
  4. Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin ve düşük ısıda, bir kaşığın arkasını kaplayacak kıvama gelene dek çırparak pişirmeye devam edin.
  5. Bu işlemden sonra karışımı süzgeçten geçirin ve üzerini kapatıp soğumaya bırakın. 
  6. Soğuyan dondurma karışımını hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her saat başı bir çırpma teli aracılığıyla karıştırın.
  7. Donma noktasına gelmeden hemen önce aralara bir sıkma torbasına aldığınız karameli ilave edin ve tamamen donması için bir gece dondurucuda bekletin. 
  8. Donduktan sonra dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi