Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin. Sos tenceresine vanilya çubuğu ve sütü orta ateşte kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Vanilya çubuklarının siyah bölümlerini sütten temizleyin.Özellikle büyük parçaları sütten ayırın.
Lezzet çocuklarınız için de harika
yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Yumurta sarıları, şeker, mısır unu ve ılık sütü sos tenceresinde koyu kıvama gelinceye kadar çırpın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Kremayı çırpıp ılınmış muhallebiyle karıştırın.
Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta 4 saat dondurun.Dondurmayı buzluktan çıkarıp mikserle çırpın.Zar şeklinde kesilmiş meyve şekerlemesini ilave edip en az 3 saat daha dondurun.Bademle hazırlanmış servis kaselerine paylaştırın.Soğuk servis yapın.
Yufkalardan keseler hazırlayabilirsiniz.Bunun için farklı boyutlardaki ısıya dayanıklı küçük kaselerin içine yufkaları yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında pişirebilirsiniz.