Maraş Dondurması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dondurma denildiğinde ilk akla gelen Maraş dondurmasıdır elbet. Maraş dondurmasının yapımı ne kadar zor olsa da, pratik bir tarifle bu lezzeti evde hazırlamak mümkündür. Kahramanmaraş'ta dondurma yapımı için 32 farklı tarif bulunmaktadır. Bu tariflerde kullanılan malzeme ve süreçler değişiklik gösterebilir. Maraş dondurması sadece lezzetiyle değil, sunumuyla da turistlerin ilgisini çekmektedir. Peki, evde Maraş dondurması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Maraş dondurması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kakaolu dondurma ve çilek soslu dondurmayı da deneyebilirsiniz.

Maraş Dondurması Tarifi İçin

Malzemeler

Maraş Dondurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 5 su bardağı sütü derin bir tencereye koyarak kaynatın.
  2. Kaynayan süte toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  3. Bir kasenin içerisine ılık su ve salebi koyarak eritin.
  4. Kaynayan şekerli sütün içerisine, salebi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Salebin süt içinde tamamen erimesi oldukça önemlidir. Bu yüzden eridiğinden emin olana kadar karıştırın.
  6. Kaynayan sütü ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
  7. Yeterli sıcaklığa düştüğü zaman, geniş bir kabın içerisine aktarın ve dondurucuya yerleştirin.
  8. 15 dakika sonra kabı dondurucudan alın ve demir kaşıkla karıştırın. Sonra tekrar dondurucuya atın.
  9. Bu işlemi dondurma sakız kıvamına gelene kadar, 20 dakikada bir tekrarlayın.
  10. Dondurmanın kıvamı katılaştığında, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi