Limon Kremalı Sakızlı Parfe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 36 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeye doyamayacağınız hem hafif hem de ferahlatıcı bir lezzet limon kremalı sakızlı parfe tarifi ile karşınızdayız.

Limon Kremalı Sakızlı Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Kremalı Sakızlı Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kaynar suyun içine şurubu koyup eritin ve içine yumurta sarılarını ekleyip pişmesine izin vermeden çok hızlı çırpın. Renginin iyice açılmasını ve köpürmesini sağlayın.
  2. Mikserde yumurta beyazlarını pofuduk olup katılaşana kadar çırpın, kremayı da ayrı bir kapta çırpın. Ananası blender’da püre haline getirin. 
  3. Kremanın içine sakızı ekleyin. Yumurta sarısını ve ananas püresini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. İçine pofuduk haldeki yumurta aklarını tek yöne karıştırarak söndürmeden tamamen yedirin.
  4. Kare bir kaba bisküvileri taban yapın. Üzerine parfe karışımını boşaltıp derin dondurucuda en az 6 saat dondurun. Limon kremalı sakızlı parfe' yi servis ederken üzerine parçalanmış bisküvi serpin.

Limon kremalı sakızlı parfe tatlısına ananas yerine muz koyabilirsiniz.

Çilekli parfe tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dondurmalı Tatlılar Diğer Tarifler Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi