Kayısılı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Kayısılı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Sütü tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıp ısınmış süte ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kayısıların yarısının çekirdeklerini çıkarıp 2 çorba kaşığı krema ile mutfak robotunda püre haline getirin.Kalan kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtıp kayısılı karışıma ilave edin.Soğumaya bırakın. Kayısıların kalan yarısını da zar şeklinde doğrayın.

Kayısılı karışım, zar şeklinde doğranmış kayısı ve sütlü karışımı birleştirin.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.

Buzlukta beklettiğiniz dondurmadan, dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde alıp servis kasesine yerleştirin.Taze nane yaprakları, orman meyveleri ve vişneli sos ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi