Yaz aylarının serinleticisi olarak sunulan dondurmayı ilk kez yapan Çin'dir. Fakat farklı teknikler kullanarak bu lezzeti geliştiren ve yaygınlaştıran Roma'dır. Bu yüzden dondurmanın ana vatanı Roma olarak kabul edilir. Ülkemizde Kahramanmaraş ile özdeşleştirilen bu besin, dövme usulüyle hazırlanır. İlk zamanlarda bal ile karıştırılarak sunulsa da, zaman içinde kakao, meyve parçaları ve vanilya ile yeni çeşitler ortaya çıkarılmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, tatlılarla birlikte sunulan ev yapımı kakaolu dondurma tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kakaolu Dondurma Kaç Kaloridir?
Dilerseniz özel günlerde sunabileceğiniz dondurmalı tatlılara göz atabilir, nefis dondurma kızartmasını deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Kakaolu dondurmayı tek başına tüketmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan irmik helvası veya ekmek kadayıfı ile birlikte servis edebilirsiniz.