Ekmekli Dondurma
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmekli Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tarçınlı ekmek için

Ekmekli Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sos tenceresine alın.Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin.

Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın.Buzlukta en az 1 gece bekletin.

Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın.Üzerine tarçın serpiştirin.

Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın. Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.Soğumaya bırakın.

Ekmekleri servis tabağına alın.Üzerine isteğe göre tarçın serpiştirin. Dondurmayı ekleyip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyin.Soğuk servis yapın. Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi