İrmik, vanilya ve dondurma ile hazırlanan nefis bir tatlıya ne dersiniz? Hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakan dondurmalı irmik helvasını, sıcak sıcak sunabilirsiniz.
Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın.
Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın.
Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın.
Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.