2 bardak süte vanilyayı ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşten
alıp 15 dakika dinlendirin. Karışımı tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Bir
tencerede 4 yumurta sarısı ve tozşekeri çırpıcı ile hızlıca çırpın. Ilık
sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Tencereyi içi su
dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık
ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen
gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika
pişirin. Kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp
soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için
arada bir karıştırın. 200 g süt kremasını ayrı bir kasede
çırpıcı ile hafifçe çırpın. Hazırladığınız
soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin.
Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum
folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
Karışım toparlamaya başladığı zaman buzluktan
çıkarıp çırpıcı ile birkaç dakika
daha çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek
buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp
karıştırın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma
işlemini tekrarlayın. Hazırladığınız dondurmayı
alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın
ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin. Kalpli
şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.