Şeker ve suyu tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın yarım limonun suyunu ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın. El blenderi yardımıyla iyice ezin. Kremayı ve vanilyayı derin bir kapta mikser yardımıyla iki katı oluncaya kadar çırpın. Derin dondurucu için uygun bir kaba çilek püresini ve şerbeti ekleyip karıştırın. Çırptığınız kremayı da malzemeye ekleyip karıştırın ve derin dondurucuya alın. 1 saat arayla tamamen sertleşinceye kadar ara ara karıştırın. Tekrar dondurucuya alın.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Külahların geniş kenarlarını bu sosa
batırın. Üzerlerine renkli pasta süsleri
yapıştırıp bir bardak içinde
buzdolabında donmaları için bekletin. Dondurma kıvamını aldıktan sonra servis yapın.