Çikolatalı Markiz (Yoğun Çikolatalı Donuk Pasta)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Markiz (Yoğun Çikolatalı Donuk Pasta) Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Markiz (Yoğun Çikolatalı Donuk Pasta)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yedikçe yüzünüzü gülümsetecek nefis çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) tarifi

  1. Kalıbın kenarlarını pişirme kağıdıyla kaplayın. Kalıbı içerisine rahatça sığacağı, pişirme kağıdı serili bir kap veya tabağa yerleştirip kenara alın.
  2. Çikolata, tereyağı, şeker ve kakaoyu bain-marie usulü, şeker eriyinceye dek karıştırarak ısıtın. Şeker tamamıyla eriyince sıcaktan alın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafifçe karıştırarak birbirine yedirin. 
  3. Kremayı köpük haline gelinceye dek hızlı bir şekilde mikserle çırpın. Son anda bir tutam şeker eklerseniz, krema daha sabit olur. Krema köpüklerini, sönmemelerine dikkat ederek yavaşça, bir spatula yardımıyla çikolatalı karışıma ekleyin. Kalıba dökün, üstünü düzleştirin ve buzlukta donmaya bırakın. 2-3 saat sonra servis edebileceğiniz kıvama gelecektir.

    Bu tatlı dondurulmuş olduğundan, keskin ve sıcak bir bıçakla kesilmeli. Bir kaba kaynar su koyup, bıçağı içine daldırıp silin. Isınan bıçak yardımıyla bu dondurulmuş pasta daha kolay kesilecektir ve kesilen yüzey pürüzsüz kalacaktır. 

Bu tatlıyı buzlukta 1-2 ay saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur.

Dondurmalı Venedik keki tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi