Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Dondurmalı Balkabağı Terin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balkabağının kabuklarını soyup küçük parçalara kesin. 200 gr toz şeker ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip 200 derece fırında 2 saat pişirin. Kabak tatlısı kıvamına gelince fırından alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince çatal yardımıyla ezerek jelatini ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde krema, ceviz içi ve 50 gr toz şekeri karıştırın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve terin yapacağınız kalıp içine ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız balkabağı karışımı aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık 2 saat sonra kalıptan çıkarıp cevizli dondurma ve istediğiniz sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi