Böğürtlenli Sorbe
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sorbe, tatlandırılarak hazırlanan dondurulmuş bir tatlıdır. Tatlandırmak için genellikle mevsim meyveleri kullanılır. Sorbe, dondurma makinesi olmadan da kolayca yapılabilir. Tadını yumuşatmak için mısır şurubu veya bal kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, böğürtlenli sorbe yapımı için detaylara geçelim.

Farklı çeşitlerini denemek için; Üzüm sorbesi, portakallı sorbe ve vişneli sorbe tarifine göz atın.

Böğürtlenli Sorbe Tarifi İçin

Malzemeler

Böğürtlenli Sorbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve şekeri büyük bir tencereye alın.
  2. Fokurdayana kadar yüksek ısıda kaynatın ve soğuması için tencereyi ocağın üzerinden alın.
  3. Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftali ve böğürtlenleri mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  4. Soğuttuğunuz şerbeti ekleyip mutfak robotunu çalıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı 2 dakika çırpın. Çırpma işlemi, meyvelerin suyunun arasına hava girmesini ve bu şekilde daha hızlı bir şekilde donarak pürüzsüz görünmesini sağlar.
  6. Karışımı iyice çırptıktan sonra üzerini kolayca kapatıp açabileceğiniz ve rahatça çırpabileceğiniz bir kaba koyarak derin dondurucuya yerleştirin.
  7. 6 saat boyunca her 30 dakikada bir çırpın. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Böğürtlenli Sorbe Kaç Kalori?

  1. Böğürtlenli sorbenin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi