Antepfıstıklı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antepfıstıklı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Antepfıstıklı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede çırpın. Sütü kaynatıp yumurtalı karışımı ilave edin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde etmek için 10 dakika kadar çırpın.

Antep fıstıkları ile 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Kalan kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın ve krema ile bulamaç haline getirdiğiniz fıstıklı karışıma ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebi ve antep fıstıklı kremalı karışımı birleştirin.Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.İsteğe göre çikolata soslu külahlarda servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi