Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Antep fıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin. Sütü, kremayı, gül suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
  2. Kısık ateşte 20 dakika boyunca, arada bir karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, mikserle çırparak soğutun. Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi