Antep Fıstıklı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Fıstıklı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yaz sıcaklarında sizi serinletecek Antep fıstıklı dondurma tarifi

  1. Sütü, kremayı, şekerin yarısını ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine yavaşça dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. Karışımı tekrar tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa karışım 82°C’ye gelene dek pişirin. Hemen başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu aşamada soğuyunca, dondurma makinesinden geçirebilirsiniz. 
  2. Dondurma makineniz yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın. Eğer buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta (20 cm x 20 cm) dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotunun gücüne göre, süre 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz.

Nefis cevizli dondurma tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler