Su Peltesi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Isparta yöresiyle özdeşleşen su peltesi, hafif tatlı severlerin favorisi olacak niteliktedir. Su ve nişasta ile hazırlanan bu tatlının rengi cam gibi olduğunda tepsiye dökülür ve donması için bekletilir. İsteğe göre çilek suyu gibi aromalar eklenerek farklı renklerde hazırlamak da mümkündür. Malzemeler hazırsa, Isparta usulü su peltesi tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Şeftali peltesi ve karpuz peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Su Peltesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Su Peltesi 140 kaloridir.

Su Peltesi Tarifi İçin

Malzemeler

Su Peltesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilek dışındaki tüm malzemeleri geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirin.
  2. Dibinin tutmasını önlemek için sürekli olarak koyulaşana kadar karıştırın.
  3. Tatlınız koyulaşıp kaynamaya başladığında ufak kaselere veya büyük bir borcamın içerisine dökün ve buzdolabına kaldırın.
  4. Tatlı soğuyup kalıbın şeklini alınca ters çevirerek servis edebilirsiniz.
  5. Üzerine çilek dilimleri eklemeyi unutmayın. Renk vermek için, pişirme aşamasında içine portakal veya çilek suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Peltenin tam olarak kıvam alması için yeterli süre soğumasını sağlayın. Bu süre boyunca peltenin dokusu daha iyi oturur ve daha iyi bir sonuç elde edersiniz.
  • Meyve parçalarını eklerken, meyvelerin peltenin içinde dağılmaması için doğru büyüklükte kesmeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide