SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Öksüz Helvası
Öksüz Helvası
Güncelleme tarihi:
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Öksüz Helvası Tarifi İçin
Malzemeler
1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
50 g tereyağı
1 kase badem veya ceviz içi
Öksüz Helvası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pekmez, su,şeker ve un tencererde karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiğinde kıvam alana kadar pişirilir.
Kıvam alan helvaya bir kaşık sıvıyağ eklenir ve bir kaç dakika daha kavrulmaya devam edilir.
Tereyağı ayrı bir tencerede eritilir.
Kaşık tereyağına bulanarak helva servis tabağına alınarak şekil verilir. Ortasında havuz oluşturulur.
Ortasına tereyağı dökülür, badem ya da ceviz içi serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
MasterChef Tarifleri
Yöresel Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Bal kabaklı profiterol
Lotus Cheesecake
Alfajores de maicena
Çıtır bal kabağı tatlısı
Ceviz helvası
Kabak sütlüsü