Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme gelen Napolyon Tatlısı nasıl yapılır? Bu makalede Napolyon Tatlısıyla ilgili farklı kaynaklardan bilinenlere bakıyoruz. Çünkü Napolyon Tatlısı'nın kökeni ile ilgili farklı tartışmalar var. Örneğin Napolyon tatlısı bir Fransız lezzeti mi? Bir Rus lezzeti mi? Yanıtı her ikisi de olabilir. Tarifin orijinal adı Fransızca Mille-feuille "bin yaprak" anlamına geliyor. Vanilya dilimi veya muhallebi dilimi olarak da bilinir. Gelenekel tarifte bir mille-feuille, iki kat pasta kreması ile dönüşümlü olarak üç kat puf böreğinden oluşur. 'Mille-feuille' adının kez 1733'te Fransız şef Vincent La Chapelle tarafından yazılmış bir İngilizce yemek kitabında geçtiği belirtiliyor. Peki, tarif neden Rus tarifi olarak biliniyor? Yabancı kaynaklara göre Rus yapımı olarak bilinen Napolyon tatlısı ülkenin 1812'de Fransız imparatoruna karşı kazandığı zaferin adını taşıyor. Napolyon keki, Napolyon pastası isimleri de kullanılıyor. En az sekiz katman değişen hamur işi ve muhallebi katmanlarıyla oluşan bu kez Fransız mille-feuille'den esinlenerek geleneksel bir Rus yemeği haline getirilmiş. Klasik Rus Napolyon pastası, tatlı pasta kreması ile ince pasta katmanlarından yapılıyor. Katmanlar, puf böreği yapmak için kullanılan hamurla yapılır, bu nedenle lapa lapa olur. Ancak çok ince oldukları için ağızda dağılır.
İcing İçin;