Napolyon Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme gelen Napolyon Tatlısı nasıl yapılır? Bu makalede Napolyon Tatlısıyla ilgili farklı kaynaklardan bilinenlere bakıyoruz. Çünkü Napolyon Tatlısı'nın kökeni ile ilgili farklı tartışmalar var. Örneğin Napolyon tatlısı bir Fransız lezzeti mi? Bir Rus lezzeti mi? Yanıtı her ikisi de olabilir. Tarifin orijinal adı Fransızca Mille-feuille "bin yaprak" anlamına geliyor. Vanilya dilimi veya muhallebi dilimi olarak da bilinir. Gelenekel tarifte bir mille-feuille, iki kat pasta kreması ile dönüşümlü olarak üç kat puf böreğinden oluşur. 'Mille-feuille' adının kez 1733'te Fransız şef Vincent La Chapelle tarafından yazılmış bir İngilizce yemek kitabında geçtiği belirtiliyor. Peki, tarif neden Rus tarifi olarak biliniyor? Yabancı kaynaklara göre Rus yapımı olarak bilinen Napolyon tatlısı ülkenin 1812'de Fransız imparatoruna karşı kazandığı zaferin adını taşıyor. Napolyon keki, Napolyon pastası isimleri de kullanılıyor. En az sekiz katman değişen hamur işi ve muhallebi katmanlarıyla oluşan bu kez Fransız mille-feuille'den esinlenerek geleneksel bir Rus yemeği haline getirilmiş. Klasik Rus Napolyon pastası, tatlı pasta kreması ile ince pasta katmanlarından yapılıyor. Katmanlar, puf böreği yapmak için kullanılan hamurla yapılır, bu nedenle lapa lapa olur. Ancak çok ince oldukları için ağızda dağılır.

Napolyon Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İcing İçin;

Napolyon Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 
  2. Her biri aynı boyutta olmak üzere üçe bölün. Çatal ile delin ve fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  4. Orta boy bir kapta mısır nişastasını ve 1/2 su bardağı sütü pürüzsüz olana kadar parmaklarınızla birleştirin. Kek ununu ve şekerin yarısını karıştırın. Yumurta sarısında çırpın. Kenara koyun.
  5. Orta ateşte bir tencerede, kalan sütü ve kalan şekeri kaynama noktasına getirin. Yumurta sarısı karışımında karıştırın; karıştırmaya devam edin ve tekrar kaynatın. Ateşten alın ve tereyağı ve vanilyayı karıştırın. soğumaya bırakın.
  6. Küçük bir tencerede veya mikrodalgada reçeli cıvık olana kadar ısıtın.
  7. Bir adet milföyü tahtaya yerleştirin. 
  8. Soğutulmuş pasta kreması ile üzerine yayın. 
  9. Kremanın üzerine ikinci bir milföyü yerleştirin. 
  10. Kalan pastacı kremasını kremanın üzerine yayın. Son hamur tabakasını üstüne koyun ve bastırmak için bir fırın tepsisi kullanarak katmanları hafifçe sıkıştırın.
  11. İcing yapmak için, pudra şekeri ve  limon suyunu yeterince çırpın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Dilerseniz bir kısmını renklendirin. Üzerini süsleyerek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide