Mısırları derin bir tencerede patlatın veya
hazır olan patlatılmış mısırları iki adet kaseye paylaştırın. İki adet fırın
tepsisine yağlı kağıt serin.
Orta boy bir tencereye tereyağı, esmer toz
şeker ve balı koyun. Kaynayana kadar arada bir
karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirin ve ocaktan
alın. Hemen karbonatı ekleyip karıştırın, ardından kremayı ilave edin ve iyice
karıştırın.
İki adet kasenin içine yarı yarıya bu
karameli dökerek paylaştırın ve spatula ile karıştırarak mısırları karamele
bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine ayrı ayrı döküp yayın.
Önceden ısıtılmış 125 derece fırında, yaklaşık 1 saat kurutun. Fırından alıp
10-15 dakika soğumaya bırakın. Popcorn kaselerine paylaştırıp servis yapın.