Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. İncirleri de ikiye bölerek tencereye alın. Krema ekleyip macum gibi olana kadar pişirin ve soğutun. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Şekerin yarısını yumurtanın akları ile diğer yarısını yumurtanın sarıları ile köpürterek çırpın. Daha sonra bu iki karışımı aynı kapta birleştirip un, su ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin. Çember kalıplara doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlının sosu için süt, Hindistan cevizi sütü, tarçın ve şekeri kaynatın. Soğutulmuş ve uygun şekilde kesilmiş pandispanyaları bu sosun içerisinde bekleterek sosun pandispanyaların içerisine işlemesini sağlayın. Daha önceden hazırladığınız incir ve hurma tatlısını sosunu çekmiş pandispanyanın üzerinde vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.
Tarifte ihtiyaç duyacağınız vanilyalı dondurma tarifini de listenize ekleyin.