Helvalı Muhalllebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Helvalı Muhalllebi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için


Helvalı Muhalllebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un altın sarısı rengi almaya başladığında tahin helvasını ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun.
  2. Sütü ilave edip çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Süt hafif ılınmaya başladığında toz şeker ve vanilyayı da ekleyip, muhallebi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Helvalı muhallebiyi servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerlerini damla çikolata ve kavrulmuş susam ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide